APPAR som förändrar

Vi vill gärna bidra till att fler svenska tjejer från tex Tensta, Rinkeby, Farsta, Skärholmen, Flemingsberg, Ronna, Gottsunda, Rosengård och Bergsjön att deltar i världens största start-up-tävling och med handledning av mentorer lösa problem i sin närmiljö genom att utveckla och pitcha sina egna mobilappar. Parallellt med arbetet kommer vi att göra studiebesök på universitet, högskolor och företag. En del av upplägget är deltagandet i Iridescents Technovation Challenge, men vår kurs är större. Under resan kommer vi inte bara att bygga mobilappar som påverkar framtiden - vi kommer också att se tjejer som växer och inspireras i takt med att de får tilltro till sin egen förmåga. Vi delar vision med Iridescent som beskriver den så här: 

"EMPOWERING THE WORLD'S UNDERREPRESENTED YOUNG PEOPLE, ESPECIALLY GIRLS, THROUGH ENGINEERING AND TECHNOLOGY TO BECOME INNOVATORS AND LEADERS"

Läs gärna mer om TEKNIK för alla och PROGRAMMERING från början och om det fantastiska stöd vi fått av den Amerikanska Ambassaden i Stockholm. Här kan du läsa mer om Robot-OS 2017 och om vår metodik.

200

Tjejer

40

Lag

80

Mentorer

40

Företag

EN DRÖM

om framtiden

Inspired by:

Nyfiken - vill du hjälpa till?